Dabo Swinney 2013 Clemson Football Camps
2017 HS Camp 1 Itinerary

2017 DABO SWINNEY FOOTBALL CAMP

High School Session #1: June 6-8, 2017

(Print Friendly Version - PDF)

 

TUESDAY - June 6, 2017

11:00 - 1:00

Camp Registration (Stadium - Gate 13)

11:45-1:00

Pictures with Coach Dabo Swinney at the Rock (Optional)

 

1:30

All Campers assemble in the bleachers beside the "Hill" at Death Valley for a camp meeting

2:00

Bus to practice fields

 

2:30

 

    Organize Teams

   15 Min "RVA" = Routes Versus Air

Practice #1  2:30 to 4:30

   Warm-Up / Flex

   15 Min 1 on 1 Period & Dallas

 

   Three 15 Min Individual Periods

   Finish with a 40 yard & 30 Yard Relay

4:30

Bus to Dinner

4:30 - 6:00

Dinner at Harcombe Dining Hall

6:25

Bus departs Dorms for Practice

 

6:45

 

   Warm-Up / Flex

   15 Min 1 on 1 Period & Dallas

Practice #2  6:45 to 9:20

   Two 15 Min Individual Periods

   3 Swinney Ball Games

 

   15 Min "RVA" = Routes Versus Air

 

9:30

Bus to Dorms

9:45

Pizza & Drinks delivered to dorm for all resident campers

10:45

Curfew check by Coaches - Be in your OWN room for bed check.

11:00

Lights Out

WEDNESDAY - June 7, 2017

7:20

Wake Up - Air Horn will blow on each hallway

7:45 - 8:15

Breakfast at Harcombe Dining Hall

8:30

Bus departs Dorms for Practice

 

9:00

 

   Warm-Up / Flex

   20 Min 1 on 1 Period & Dallas

Practice #3  9:00 to 10:50

   Two 15 Min Individual Periods

   20 Min Skeleton Period

 

   15 Min "RVA" = Routes Versus Air

 

11:00

Bus to Lunch

11:10 - 12:45

Lunch at Harcombe Dining Hall

1:50

Walk to the Rock / Hill for pictures with Dabo Swinney

2:15

Bus Leaves from Gate 1 of the stadium for Practice

 

2:45

 

   Warm-Up / Flex

   20 Min 1 on 1 Period & Dallas

Practice #4  2:45 to 4:30

   Two 15 Min Individual Periods

   20 Min Skeleton Period

 

   15 Min "RVA" = Routes Versus Air

 

4:40

Bus to Dinner

4:45 - 6:30

Dinner at Harcombe Dining Hall

6:35

Bus departs Dorms for Practice

7:00

Practice #5  7:00 to 8:30

   Warm-Up / Flex

   3 Swinney Ball Games

8:40

Bus to the Weight Room

9:15

Walk into Death Valley

9:45

Pizza & Drinks delivered to dorm for all resident campers

10:45

Curfew check by Coaches - Be in your OWN room for bed check.

11:00

Lights Out

THURSDAY - June 8, 2017

7:20

Wake Up - Air Horn will blow on each hallway

7:45 - 8:15

Breakfast at Harcombe Dining Hall

8:30

Bus departs Dorms for Practice

 

 

9:00

 

   Warm-Up / Flex

   15 Min Skeleton Period

Practice #6  9:00 to 11:30

   Two 15 Min Individual Periods

   Everone Plays 1 Swinney Ball Game

 

   15 Min "RVA" = Routes Versus Air

   Swinney Ball Championship Game

 

   15 Min 1 on 1 Period & Dallas

 

11:30

Flex Lines (Collect Dorm Keys)

 

Championship Awards Presentation

 

Coach Swinney speaks to the campers

11:45

Check-Out Instructions & Procedures

12:00

Bus Departs for Dorms (Dorms will be unlocked)